• MTB kerékpárok

  Bár csak az 1980-as években kezdett el hódítani, mára az egyik legelterjedtebb kerékpártípus. Persze azóta is sokat fejlődtek. Mára a 29”-es kerékkel szereltek a legdivatosabbak, persze még mindig sokan keresik a 26”-os, vagy 27,5”-eseket. Választhatsz össztelósat, vagy klasszikus hardtrail-t is. A  dekákkal való küzdelem itt is egyre fontosabb, de ez nem mehet a tartósság rovására. A variációk száma végtelen.

 • Triatlon

  Ha lehet a sebességet fokozni, akkor ezt itt megpróbálták. Ha lehet, az országúti kerékpárnál még könyebb. Első ránézésre szembetűnő a különleges időfutam-kormány, amely a legaerodinamikusabb pozíciót nyújtja, ami kerékpáron elérhető - a manőverezhetőség feláldozásával.

 • Országúti kerékpár

  A legkönnyebb és leggyorsabb kerékpár. Klasszikusabb nevén a versenykerékpár, ami persze kicsit megtévesztő, hiszen nem csak országúti kerékpároknak rendeznek versenyeket. Vékony gumival szerelt, ami  segít a gyorsabb haladásban is. Ez a kerékpár száguldásra optimalizált.

 • Túra kerékpárok

  A MTB és az országúti kerékpárok közötti szegmens. Elsősorban aszfalton vagy közepes nehézségű terepen használhatjuk. Kényelmes és könnyű, hosszú távú kirándulásokra alkalmas. Általában minden kiegészítővel felszerelt kerékpárok (csomagtartó, sárvédő lámpák, oldaltámasz stb.).

 • Hybrid

  Az electromotor a kerékpáriparban is jelentős szerepet játszik. A túra kerékpárok elektromos változatai mellett a hegyikerékpárok, és a városi kerékpárok elektromos változatai is helyet követelnek maguknak. Ezek a hybrid kerékpárok elsősorban rásegítéssel működnek, s legtöbbjük már vissza is termeli az energiát. ITT TOVÁBBRA IS TEKERNED KELL. Akkor tudod igazán megérteni, ha már legalább egyszer próbáltad.

 • Női és gyermek kerékpárok

  Mi sem nyilvánvalóbb, mint, hogy a nőknek, és a gyerekeknek is külön vázgeometriát kell fejlesztenünk, mely kényelmet, és biztonságot ad felhasználójának. Ha együtt élünk a kerékpárunkkal, akkor biztos, hogy van időnk élvezni a túrát.